Bomboane Raffaello

de Corinuta in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 7124 vizualizari

 

Imi plac tare mult bombonelele astea si cand am citit reteta Licutei m-am hotarat sa incerc si eu sa fac acasa....bineinteles nu se compara cu cele din comert!

 

INGREDIENTE

Pentru bomboane:

  • 340 ml lapte condensat
  • 5 linguri lapte praf
  • 80 g unt moale
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g foi de napolitane maruntite
  • 50 g biscuiti maruntiti
  • migdale sau alune 

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • 100 g fulgi de cocos

Pentru laptele condensat:

  • 130 ml apa clocotita
  • 3 linguri unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 150 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Prima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare.

Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele praf, fulgii de cocos, napolitanele si biscuitii, se framanta bine, iar cand s-au omogenizat se fac bilutele cat o nuca. In mijlocul fiecareia putem pune o migdala sau aluna. 

Se topesc impreuna ciocolata cu laptele si untul si se amesteca bine. Se dau bilutele prin aceasta glazura, apoi prin fulgi de cocos, dupa care se aseaza pe un platou si se pastreaza la frigider.

Pofta buna!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Raffaello